Kapcsolatfelvétel
Aneszteziológia

Aneszteziológia

Ezen szakrendelésünk átszervezés miatt átmenetileg nem elérhető!

Klinikánkon a Tisza Medical Center-ben exkluzív környezetben, maximális diszkréció mellett, alapos, felkészült, páciensközpontú szakorvosaink kezei között Ön is biztonságban érezheti magát!

Rendelési információk

 • Rendelési cím
  Tisza Medical Center, 6724 Szeged, Bakay Nándor utca 24.

Bemutatkozás

Az aneszteziológia az orvostudományon belül az érzéstelenítés és a fájdalomcsillapítás szakterületével foglalkozó tudományág. Erre a szakterületre szakosodott szakorvos az aneszteziológus (altatóorvos) akinek fő feladatai közzé tartozik a műtéten átesett betegek esetében a beavatkozás alatti és utáni fájdalom csillapítás, megszüntetése, a beavatkozás alatt a beteg életfunkcióinak figyelése a beteg elaltatása és ébresztése valamint életfunkcióinak egyensúlyban tartása. Az aneszteziológus szakorvos egyben intenzív terápiás szakember is, aki ennélfogva jártas a kritikus állapotú, intenzív osztályon kezelt páciensek megfelelő ellátásában is.

Az aneszteziológus feladatai:

 • amennyiben a páciens műtét előtt áll, úgy a műtétet végző szakorvos kollégával együttesen az aneszteziológus a rendelkezésre álló páciens anamnézis, elkészült előzetes vizsgálatok és eredmények alapján a műtéti rizikó és a műtéttel várható elérhető eredmény összevetésével segít a páciensnek a műtéttel összefüggő döntések meghozatalában
 • amennyiben a páciens a műtét mellett dönt, vagy műtét szükséges számára intézkedik a műtéti előkészületekről
 • a műtétre készülő páciens számára segít a személyre szabott, legoptimálisabb altatási / érzéstelenítési módszer kiválasztásában
 • a műtét alatt felel a páciens elaltatásáért, felébresztéséért, ellenőrzi, felügyeli és biztosítja a pácines számára legmegfelelőbb fájdalomcsillapítási módszereket, valamint a műtét során a páciens stabil életfunkcióit.
 • Meghatározza milyen kezelések szükségesek a páciens számára a beavatkozás után

Az aneszteziológiai vizsgálat – konzultáció menete:

A páciens számára először szükséges kitölteni a kötelező beteg dokumentációt a regisztrációs lapot, anamnézist. A szakorvos alaposan kikérdezi a pácienst az esetleges korábbi beavatkozásairól, családon belül előforduló betegségekről, életviteléről, szedett gyógyszereiről. Ezen információk nélkülözhetetlenek ahhoz, hogy az altatóorvos a páciensre váró műtét előtti kockázatokat, rizikókat, a legmegfelelőbb érzéstelenítési és altatási módszert ki tudja választani a páciens számra.

A szakorvos a rendelkezésre álló kórelőzmény, labor és egyéb vizsgálati eredmények ismeretében további vizsgálatokat rendelhet el pl:

 • laboratóriumi vizsgálat – vérvétel
 • röntgen
 • EKG
 • ultrahang vizsgálatok

További vizsgálatokra van szüksége? Intézzen el minden szükséges vizsgálatot a Tisza Medical Center-ben!

Klinikánkon a Tisza Medical Center-ben szinte minden szükséges szakterület rendelkezésre áll, így amennyiben a szakorvos kolléga más szakterületek bevonását is kéri további vizsgálatok elvégzése okán ezt Ön klinikánkon egy helyen elvégezheti, szívesen megszervezzük Önnek a szükséges vizsgálatokat és időpontokat!

Hogyan érdemes a vizsgálatra érkezni?

A rendelésre kérjük, hogy hozza el az összes korábbi orvosi dokumentációját, különösen az érintett problémával kapcsolatos korábbi leleteit!

Rendelési információk

 • Rendelési cím
  Tisza Medical Center, 6724 Szeged, Bakay Nándor utca 24.

Aneszteziológia árak

 • Aneszteziológiai szakorvosi vizsgálat 25.000 Ft
Kapcsolatfelvétel