Kapcsolatfelvétel
Szívultrahang

Szívultrahang

Klinikánkon a Tisza Medical Center-ben exkluzív környezetben, alapos, felkészült, páciensközpontú szakorvosaink kezei között Ön is biztonságban érezheti magát!

Rendelési információk

 • Rendelési idő
  • Csütörtök 09:00 - 14:00
 • Rendelési cím
  Tisza Medical Center, 6724 Szeged, Bakay Nándor utca 24.

Bemutatkozás

Professzionális diagnosztikai és orvosi eszközparkunk mind - mind hozzájárul ahhoz, hogy pácienseink számára a lehető legkisebb kényelmetlenséggel tudjuk biztosítani a legjobb minőségű ellátást és a személyre szabott, leghatékonyabb terápiás javaslatot a probléma megoldására vonatkozóan!

Szív ultrahang

Csúcskategóriás Samsung Medison HS50 Ultrahang készülék + CW Doppler a Tisza Medical Centerben!

A klinikánkon található Samsung ultrahang készülék felsőkategóriás gyártmányú csúcskategóriás ultrahang készülék a diagnosztikai megbízhatóság garanciáját jelenti! Ezen készülék a szakorvos és a páciens számára is egyaránt biztonságot és gyors, pontos és hatékony diagnosztikai információt nyújt!

A SAMSUNG elkötelezett a magabiztos döntéshozatal támogatása iránt

Egy integrált megoldást kínál, amelyet úgy terveztek, hogy új és kiemelkedő tapasztalatokat nyújtson az egészségügyi szakembereknek a diagnózis terén, gazdagabb nézeteket, fejlett intelligenciát és egyszerűsített munkafolyamatot biztosítson! Mindezek együttesen teszik lehetővé a páciensközpontú ellátást!

Ezen csúcsminőségű készülék több kiegészítő speciális fejeinek köszönhetően kiváló, pontos és gyors segítséget, valamint diagnosztikai információt nyújt a rutinszerű ultrahangvizsgálatok és a speciális már-már részletekbe menő diagnosztikai vizsgálatok esetében is!

Szívultrahang vizsgálat a Tisza Medical Centerben

Szívultrahang vizsgálatkor ultrahang készülék segítségével képet kaphatunk a szívről. Az ultrahangvizsgálat segítséget nyújt a szakorvos számára, hogy láthassa a szív dobogását, vérpumpálási képességét ennek ismeretében pedig az orvos megállapíthasson vagy kizárhasson szívbetegséget!

TMC rendelő

A szívultrahang vizsgálat menete:

Érkezéskor anamnézis és beteg dokumentáció kitöltésére kerül sor. Deréktól felfelé le kell vetkőzni és felfeküdni a vizsgálóágyra, majd ezt követően az orvos ultrahang géllel bekeni a vizsgálandó bőrfelületet a mellkason, amely javítja a hanghullámok vezetését. A vizsgálat során az vizsgálófej mozgatásával megjelenik a szív képe a monitoron. A vizsgálathoz az orvos kérheti a Pácienst bizonyos légzésminta használatára vagy oldalra fekvésre a pontos diagnózis felállításához. A vizsgálat közben az orvos az asszisztensnek diktálja észrevételeit és a mérési eredményeket, amelyeket Ön lelet formájában kap meg! A vizsgálat végeztével a gélt le lehet törölni és fel lehet öltözni.

Ultrahang monitor

Amennyiben a vizsgálat során nincs megfelelő diagnózis, úgy a szakorvos további vizsgálatokat javasolhat, a vizsgálat jellegére vonatkozóan a beteg tovább irányítását is elvégzi más szakterületre. Klinikánkon a labordiagnosztikai háttérnek köszönhetően amennyiben a szakorvos labordiagnosztikai vizsgálatokat kér úgy azt a páciens klinikánkon kényelmesen elvégezheti, nincs szükség külön labor keresésére!

További vizsgálatokra van szüksége? Intézzen el minden szükséges vizsgálatot a Tisza Medical Center-ben!

Klinikánkon a Tisza Medical Center-ben szinte minden szükséges szakterület rendelkezésre áll, így amennyiben a szakorvos kolléga más szakterületek bevonását is kéri további vizsgálatok elvégzése okán ezt Ön klinikánkon egy helyen elvégezheti, szívesen megszervezzük Önnek a szükséges vizsgálatokat és időpontokat!

Hogyan érdemes az ultrahang vizsgálatra érkezni?

A hasi és kismedencei vizsgálatra fel kell készülni!

 • éhgyomorral kell érkezni (a vizsgálat előtt 6 órás éhezés szükséges)
 • telt hólyag szükséges (a vizsgálatot megelőzően szénsav mentes víz fogyasztható)

Cukorbeteg páciensek az időpont egyeztetésnél jelezzék betegségüket hogy munkatársaink a legmegfelelőbb időpontot tudják biztosítani!

Lehetőség szerint, korábbi zárójelentéseit, ambuláns leleteit, CT vagy MR vizsgálati anyagát, a szedett gyógyszerek listáját hozza magával.

A vizsgálatok nagy része azonban előzetes felkészülést nem igényel!

Rendelési információk

 • Rendelési idő
  • Csütörtök 09:00 - 14:00
 • Rendelési cím
  Tisza Medical Center, 6724 Szeged, Bakay Nándor utca 24.

Szívultrahang árak

 • ECHO - szívultrahang 20.000 Ft
Kapcsolatfelvétel