Kapcsolatfelvétel
Fejfájás és Migrén Központ

Fejfájás és Migrén Központ

Fejfájás és Migrén Centrum a Tisza Medical Centerben!

A Tisza Medical Centerben immáron Fejfájás és Migrén Centrum is a páciensek rendelkezésére áll!

Rendelési információk

 • Rendelési cím
  Tisza Medical Center, 6724 Szeged, Bakay Nándor utca 24.

Bemutatkozás

A fejfájás rendkívül gyakori egészségügyi probléma, amelyet az emberek körülbelül 80%-a tapasztal élete során. A fejfájások többsége enyhe, ám körülbelül 12-14%-uk szenved erős, migrénes fejfájásoktól is. A migrén jelentősen befolyásolhatja az életminőséget ennek ellenére a migrénes fejfájásban szenvedők kevesebb, mint a fele fordul orvoshoz a tünetekkel, főként azért, mert úgy vélik, hogy nincs hatékony megoldás a problémájukra. Azonban valójában számos gyógyszer és módszer áll rendelkezésre a fejfájások enyhítésére és megelőzésére.

Napjainkban a különböző típusú fejfájások, és migrénes fejfájások sokak számára komoly problémát okoznak a mindennapokban ezáltal pedig hatással vannak életminőségünkre, kapcsolatainkra és munkahelyi teljesítményünkre is.

A Tisza Medical Center-ben tapasztalt neurológus, otoneurológus, fül-orr-gégész, fej-nyak sebész, idegsebész, szakorvosok és fájdalomspecialisták állnak rendelkezésre, akik szakértelmüket és tapasztalataikat összefogva segítenek a betegeknek a megfelelő diagnózis felállításában és a hatékony kezelés kiválasztásában.

A fejfájás-specialista szakember kiemelt figyelmet fordít a fejfájások diagnosztizálására és kezelésére, rendelkezik speciális tudással és tapasztalattal ezen a területen. Ez különösen fontos, mivel a migrén és más fejfájások kezelése szakértelmet és mélyreható tapasztalatot igényel. Gyakran előfordul, hogy a betegek éveken át küzdenek a fejfájással, mivel az őket kezelő szakemberek nem alkalmaznak hatékony vagy megfelelő módszereket a panaszok kezelésére.

Klinikánkon exkluzív magánklinikai környezetben, professzionális diagnosztikai eszközpark és felszerelés áll rendelkezésére szakorvosainknak annak érdekében, hogy pácienseink számára a lehető leggyorsabb, legpontosabb diagnózist felállítása mellett a probléma megoldásában leghatékonyabb terápiát tudják javasolni!

Az alábbi fejfájás kórképek és panaszok megléte esetén érdemes fejfájás szakértő segítségét kérni:

1. Tension-type fejfájás (feszültség típusú fejfájás)

 • Leírás: Általában enyhe vagy közepes erősségű fejfájás, amely gyakran jellemezhető nyomásszerű érzéssel a fej körül vagy a homlok, a halánték vagy a fejtető területén.
 • Kiváltó okok: Stressz, szorongás, rossz testtartás, izomfeszültség.

2. Migrén

 • Leírás: Intenzív, gyakran egyoldalú fejfájás, amelyet kísérhet hányinger, hányás, fény- és hangérzékenység.
 • Kiváltó okok: Genetikai hajlam, hormonális változások, bizonyos ételek vagy italok (pl. csokoládé, vörösbor), környezeti tényezők (pl. erős szagok, fény).

3. Cluster-fejfájás

 • Leírás: Rendkívül fájdalmas, szúró jellegű fejfájások, amelyek rövid időközönként (általában naponta vagy hetente) jelentkeznek.
 • Kiváltó okok: Nem teljesen tisztázott, de összefüggésbe hozhatók az idegrendszeri változásokkal.

4. Sinusitis okozta fejfájás

 • Leírás: A homlok, az arc és az orr területén jelentkező nyomásos vagy feszülő érzéssel járó fejfájás, amely gyakran kíséri az orrdugulást vagy a váladékot.
 • Kiváltó okok: A sinusok gyulladása vagy fertőzése.

5. Feszültség okozta fejfájás

 • Leírás: Gyakori, általában a nyak és a vállak izmainak túlzott feszülése által kiváltott fejfájás.
 • Kiváltó okok: Rossz testtartás, stressz, túlzott izommegterhelés.

6. Rebound (visszacsapódó) fejfájás

 • Leírás: Gyakori fejfájások, amelyek túlzott fájdalomcsillapítók vagy más gyógyszerek hosszantartó használata miatt alakulnak ki.
 • Kiváltó okok: Fájdalomcsillapítók, gyulladáscsökkentők túlzott használata.

7. Fejfájás gyermekkorban

 • Leírás: A gyermekkorban jelentkező fejfájások különböző típusokat ölelhetnek fel, de gyakran összefüggésbe hozhatók stresszel, életmódbeli tényezőkkel vagy egyéb egészségügyi problémákkal.

A Fejfájás és Migrén Centrumunkat az alábbi problémák esetén érdemes felkeresni:

 • Nem sikerült megfelelő gyógyszeres kezelést beállítani: Ha a már kipróbált gyógyszerek nem hatékonyak a fejfájás ellen, vagy ha a kezelés mellékhatásai vagy más problémák miatt nem elfogadhatóak, érdemes konzultálni a további lehetőségek felmérése érdekében.
 • Túl gyakori, túl erős fejfájás: Ha a fejfájások rendkívül gyakran jelentkeznek, vagy ha azok intenzitása olyan erős, hogy zavarja a mindennapi tevékenységeket vagy életminőséget.
 • Egyéb kellemetlenségek vagy kísérő tünetek: Amennyiben a fejfájás mellett egyéb tünetek is jelentkeznek, például hányinger, hányás, látászavar vagy beszédzavar, vagy ha a fejfájás egy másik egészségügyi probléma következménye lehet.
 • A fejfájás hátterében álló okok felderítése: ha a fejfájás jól kezelhető, de szeretnénk többet megtudni arról, hogy mi okozza. A szakorvosok segítségével pontosabb diagnózis és személyre szabott kezelési terv alakítható ki.

A szakorvosi vizsgálat menete a Tisza Medical Centerben:

Klinikai anamnézis és neurológiai vizsgálat: A pácienseket a szakorvos alapos klinikai anamnézisnek és neurológiai vizsgálatnak veti alá. Ez a folyamat elengedhetetlenül fontos annak érdekében, hogy az orvosok a fejfájás hátterében álló okokat megállapítsák és személyre szabott kezelési tervet dolgozzanak ki.

Fontos tudni, hogy az időben történő szakorvosi konzultáció segíthet megfelelő kezelést biztosítani és hozzájárulhat a fejfájások hatékonyabb kezeléséhez és megelőzéséhez!

Rendelési információk

 • Rendelési cím
  Tisza Medical Center, 6724 Szeged, Bakay Nándor utca 24.
Kapcsolatfelvétel