Kapcsolatfelvétel
Idegsebészet

Idegsebészet

Az idegsebészet az idegrendszeri rendellenességek diagnosztizálásával és kezelésével foglalkozó orvosi szakterület.

Rendelési információk

 • Rendelési cím
  Tisza Medical Center, 6722 Szeged, Bolyai János utca 4.

Bemutatkozás

Az idegsebészet az idegrendszeri rendellenességek diagnosztizálásával és kezelésével foglalkozó orvosi szakterület. Ezen szakterület olyan betegségeket gyógyít, amelyek fájdalmat okoznak, vagy módosítják a központi, perifériás és a vegetatív idegrendszert, és érrendszeri ellátásuk működését vagy aktivitását.

Az idegsebészetben alkalmazott terápiás lehetőségek magukba foglalják a nem műtéti kezeléseket és a műtéti kezeléseket egyaránt. Az idegsebészet társszakmája a neurológiának, de a neurológia főleg konzervatív kezeléseket alkalmaz az idegsebészek műtéti eljárásokat is alkalmaznak.

Klinikánkon a Tisza Medical Center-ben exkluzív környezetben, alapos, felkészült, páciensközpontú szakorvosaink kezei között Ön is biztonságban érezheti magát!

Professzionális diagnosztikai és orvosi eszközparkunk mind - mind hozzájárulnak ahhoz, hogy pácienseink számára a lehető legkisebb kényelmetlenséggel tudjuk biztosítani a legjobb minőségű ellátást és a személyre szabott, leghatékonyabb terápiás javaslatot a probléma megoldására vonatkozóan!

Idegsebészet

Idegsebészeti szakrendelést az alábbi problémák esetén érdemes igénybe venni:

 • alagút szindrómák (carpalis, ulnaris) okozta kézzsibbadás esetén
 • ha orvosa idegsebészeti véleményezést igénylő elváltozást állapított meg
 • gerincoszlopot érintő kopásos eltérések okozta nyak-, hát-, vagy derékfájdalom, és/vagy végtagokba sugárzó fájdalom esetén
 • koponyaűri kórfolyamatok esetén

Hogyan zajlik a vizsgálat?

A vizsgálat minden esetben az előzetes kórkép megismerésével történik, amelynek elengedhetetlen részét képezi, hogy a szakorvos a pácienst részletesen kikérdezi, majd a fizikális vizsgálatra kerül sor.

Az általános állapotfelmérés, és a szükséges fizikai vizsgálatok után állapítható meg a helyes és pontos diagnózis melyre a szakorvos kolléga az Önnek leginkább megfelelő terápiás javaslatot fogja javasolni!

Amennyiben a pontos diagnózis felállításához a szakorvos további vizsgálatokat tart szükségesnek, elrendelhet további vizsgálatokat úgymint ultrahang, laborvizsgálat, MR, CT, röntgen.

További vizsgálatokra van szüksége? Intézzen el minden szükséges vizsgálatot a Tisza Medical Center-ben!

Klinikánkon a Tisza Medical Center-ben szinte minden szükséges szakterület rendelkezésre áll, így amennyiben a szakorvos kolléga más szakterületek bevonását is kéri további vizsgálatok elvégzése okán ezt Ön klinikánkon egy helyen elvégezheti, szívesen megszervezzük Önnek a szükséges vizsgálatokat és időpontokat!

Idegsebészeti műtéti megoldások:

Az idegsebészet területén a hagyományos nyílt műtétek mellett az úgynevezett minimálisan invazív műtéti eljárások is alkalmazhatóak. Ezen minimál invazív műtéti megoldások nyernek nagyobb teret. A nyílt műtétekkel ellentétben - amikor a bőrön ejtett metszés következtében szemmel látható a teljes műtéti terület - a minimál invazív, vagy más néven kulcslyuk sebészet a lehető legkisebb seb ejtésre törekszik ennek érdekében olyan eszközöket használ a milliméter pontos beavatkozásokat lehetővé teszik teljes sebészi feltárás nélkül!

Műtét vizsgálat

A Tisza Medical Centerben pácienseink számára biztosítjuk a szakorvosi járóbeteg rendelés keretében elvégezhető ambuláns sebészeti beavatkozásokat!Az ambuláns sebészeti beavatkozások professzionálisan felszerelt kiemelt kezelőnkben történnek, kiemelt gyakorlattal és napi sebészeti rutinnal rendelkező sebész szakorvosaink és klinikai team-ünk közreműködése mellett!

Hogyan érdemes a vizsgálatra érkezni?

Kérjük, hogy hozza el az összes korábbi orvosi dokumentációját, különösen az érintett problémával kapcsolatos korábbi leleteit!

Rendelési információk

 • Rendelési cím
  Tisza Medical Center, 6722 Szeged, Bolyai János utca 4.

Idegsebészet árak

 • Idegsebészet szakorvosi vizsgálati díj 30.000 Ft
 • Idegsebészet egy hónapon belüli kontroll vizsgálati díj 25.000 Ft
 • Felső, vagy alsó végtagi perifériás idegeket érintő alagút szindrómák helyi érzéstelenítésben történő műtéti ellátása 200.000 - 300.000 Ft
Kapcsolatfelvétel