Kapcsolatfelvétel
Idegsebészet

Idegsebészet

Az idegsebészet az idegrendszeri rendellenességek diagnosztizálásával és kezelésével foglalkozó orvosi szakterület.

Klinikánkon a Tisza Medical Center-ben exkluzív környezetben, alapos, felkészült, páciensközpontú szakorvosaink kezei között Ön is biztonságban érezheti magát!

Rendelési információk

 • Rendelési cím
  Tisza Medical Center, 6724 Szeged, Bakay Nándor utca 24.

Bemutatkozás

Ezen szakterület olyan betegségeket gyógyít, amelyek fájdalmat okoznak, vagy módosítják a központi, perifériás és a vegetatív idegrendszert, és érrendszeri ellátásuk működését vagy aktivitását.

Az idegsebészetben alkalmazott terápiás lehetőségek magukba foglalják a nem műtéti kezeléseket és a műtéti kezeléseket egyaránt. Az idegsebészet társszakmája a neurológiának, de a neurológia főleg konzervatív kezeléseket alkalmaz az idegsebészek műtéti eljárásokat is alkalmaznak.

Professzionális diagnosztikai és orvosi eszközparkunk mind - mind hozzájárulnak ahhoz, hogy pácienseink számára a lehető legkisebb kényelmetlenséggel tudjuk biztosítani a legjobb minőségű ellátást és a személyre szabott, leghatékonyabb terápiás javaslatot a probléma megoldására vonatkozóan!

Idegsebészet

Idegsebészeti szakrendelést az alábbi problémák esetén érdemes igénybe venni:

 • alagút szindrómák (carpalis, ulnaris) okozta kézzsibbadás esetén
 • ha orvosa idegsebészeti véleményezést igénylő elváltozást állapított meg
 • gerincoszlopot érintő kopásos eltérések okozta nyak-, hát-, vagy derékfájdalom, és/vagy végtagokba sugárzó fájdalom esetén
 • koponyaűri kórfolyamatok esetén

Hogyan zajlik a vizsgálat?

A vizsgálat minden esetben az előzetes kórkép megismerésével történik, amelynek elengedhetetlen részét képezi, hogy a szakorvos a pácienst részletesen kikérdezi, majd a fizikális vizsgálatra kerül sor.

Az általános állapotfelmérés, és a szükséges fizikai vizsgálatok után állapítható meg a helyes és pontos diagnózis melyre a szakorvos kolléga az Önnek leginkább megfelelő terápiás javaslatot fogja javasolni!

Amennyiben a pontos diagnózis felállításához a szakorvos további vizsgálatokat tart szükségesnek, elrendelhet további vizsgálatokat úgymint ultrahang, laborvizsgálat, MR, CT, röntgen.

További vizsgálatokra van szüksége? Intézzen el minden szükséges vizsgálatot a Tisza Medical Center-ben!

Klinikánkon a Tisza Medical Center-ben szinte minden szükséges szakterület rendelkezésre áll, így amennyiben a szakorvos kolléga más szakterületek bevonását is kéri további vizsgálatok elvégzése okán ezt Ön klinikánkon egy helyen elvégezheti, szívesen megszervezzük Önnek a szükséges vizsgálatokat és időpontokat!

Idegsebészeti műtéti megoldások:

Az idegsebészet területén a hagyományos nyílt műtétek mellett az úgynevezett minimálisan invazív műtéti eljárások is alkalmazhatóak. Ezen minimál invazív műtéti megoldások nyernek nagyobb teret. A nyílt műtétekkel ellentétben - amikor a bőrön ejtett metszés következtében szemmel látható a teljes műtéti terület - a minimál invazív, vagy más néven kulcslyuk sebészet a lehető legkisebb seb ejtésre törekszik ennek érdekében olyan eszközöket használ a milliméter pontos beavatkozásokat lehetővé teszik teljes sebészi feltárás nélkül!

Műtét vizsgálat

A Tisza Medical Centerben pácienseink számára biztosítjuk a szakorvosi járóbeteg rendelés keretében elvégezhető ambuláns sebészeti beavatkozásokat! Az ambuláns sebészeti beavatkozások professzionálisan felszerelt kiemelt kezelőnkben történnek, kiemelt gyakorlattal és napi sebészeti rutinnal rendelkező sebész szakorvosaink és klinikai team-ünk közreműködése mellett!

Hogyan érdemes a vizsgálatra érkezni?

Kérjük, hogy hozza el az összes korábbi orvosi dokumentációját, különösen az érintett problémával kapcsolatos korábbi leleteit!

Rendelési információk

 • Rendelési cím
  Tisza Medical Center, 6724 Szeged, Bakay Nándor utca 24.

Idegsebészet árak

 • Idegsebészet szakorvosi vizsgálati díj 30.000 Ft
 • Idegsebészet egy hónapon belüli kontroll vizsgálati díj 25.000 Ft
 • Felső, vagy alsó végtagi perifériás idegeket érintő alagút szindrómák helyi érzéstelenítésben történő műtéti ellátása 200.000 - 300.000 Ft
Kapcsolatfelvétel